понеделник, 18 октомври 2010 г.

Първи мултимедиен кабинет по религия

 14.10.2010 Фактор Той се помещава в ОУ "Георги Бенковски" и е оборудван със съвременна аудио и видео техника
Първият мултимедиен учебен кабинет по религия в Бургас започна работа днес. Той се помещава в ОУ "Георги Бенковски" и е оборудван със съвременна аудио и видео техника, на която ще се прожектират религиозни филми и ще се представят учебни материали по вероучение. Занятията ще се водят от педагози-богослови.
Лентата на новия кабинет "Православие" преряза директорът на дирекция "Образование" в община Бургас Веселина Таралова. На тържественото откриване присъстваха ставрофорен иконом Захарий Дечев, директорът на Общински детски комплекс Пепа Николова, общинският съветник Диана Йорданова, директори на бургаски училища.
За създаването на кабинета са обединени усилията на няколко институции. Помещението е ремонтирано със средства на общината, мултимедийното оборудване е предоставено от църквата, а компютърната техника от областния управител. По време на първия урок в новия кабинет учениците се запознаха с библейската притча за Ной.
Като специален подарък от ОДК децата получиха икона на Св. Николай Чудотворец, Библия за деца и сборник "Религиозни приказки".
Занятията по вероучение в училищата на община Бургас започна през март 2009 г. Тогава бе открит и първият специално пригоден кабинет по религия в СОУ "Константин Петканов". Той също е ремонтиран и оборудван със съдействието на общината и Архиерейското наместничество в града.
Обучението е резултат от разработената от Общината Стратегия за православно образование, просвета и култура и създадения към ОДК клуб "Православни традиции,ценности и празници". То се провежда като извънучилищна дейност и обхваща вече над 2500 деца от училища и детски градини.
 Коментари:Похвално! Крайно време беше за такова начинание. Примерът трябва да се последва от всичките основни и средни училища в страната. Децата имат нужда от вяра, която да заеме празнината, запълвана с напълно неподходящи и вредни занимания
"За първи път в България, с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Кирил, ПР агенция „Галакта” издаде компакт- диск с откъси от „Библия за деца”. Дискът бе представен официално на пресконференция в храма “Св. Архангел Михаил” на 8 май т.г. Инициатор на идеята е на Руслан Стоянов, с помощта на протойерей Василий Шаган. Текстовете са прочетени от артистите от Кукления театър във Варна Дияна Цолевска и Стоян Стоянов. Музиката е на Петър Песев, а дизайнът на обложката е дело на Делян Милчев...." А това е клипче, което направих по първия запис от диска - Сътворението на света - http://www.facebook.com/#!/video/video.php?v=1453452894382 Бих се радвала, ако ви е полезно! Успех
Фондация "Храмът" - Милтумедийното обучение по религия е предпоставка този младото поколение да възприеме по-лесно и по-свободно духовността и същината на това познание, като едновременно с това всеки ще може да избира кога, как и къде да получи тези знания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар